U organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, u Zadru će se u petak 23. rujna održati okrugli stol na temu „Mirenje kao učinkovit model rješavanja radnih sporova iz područja zaštite na radu“.

Usprkos brojnim mogućnostima, potrebama i prednostima, mirenje se još uvijek ne koristi u Hrvatskoj kao način življenja, razvoja kulture međusobnih odnosa i poslovanja. Cilj okruglog stola je ukazati na stanje i probleme u individualnim radnim sporovima iz područja zaštite na radu, te na moguća rješenja životnih i poslovnih odnosa i problema putem afirmacije mirenja pri sudovima kao i izvan sudova, uz isticanje  prednosti mirenja za radnike i poslodavce, ali i društvo u cjelini.

Na okruglom stolu bit će nazočni  sudionici VI. Međunarodnog stručno-znanstvenog skupa „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ koji se održava u Zadru od 21. do 24. rujna, a kao uvodničari i panelisti govorit će predstavnici Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, Ministarstva pravosuđa, Općinskog  suda u Zadru, udruga poslodavaca i sindikata, Hrvatske udruge za mirenje i vještaci.

Izvor: zuznr.hr

 
 
 
  Povratak na - Zaštita na radu